New Horses


Skorphults Joker

Gelding born 2013 by Conthargus, Chacco Blue.
Owner: Alma Ranebo Sporthorses

 

Elvis De Duero
Gelding born 2008 by Remondo, Centauer Z. Doing 140.
Owner: Alma Ranebo Sporthorses


Crownboy såld till USA

Crownboy är såld och får flyga till andra sidan jorden och ha det varmt och skönt i USA. Ser fram emot att se honom i Hunter-ringen framöver. :)

image

 

 

Fredag

Veckan rullar på bra hos Philippaerts. Jag har haft fullt ansvar för 7 hästar denna vecka, och allt har gått bra med dessa. Har så fina hästar, och ponnyer;) Thibault (lillebror) är på tävling med storhästarna så jag får även hålla igång hans två super ponnyer som förbereds inför EM. De resterande hästarna är lite äldre och mer rutinerade som går åtminstone 145. LM har jag hunnit med före och efter jag varit i Belgien så allt funkar bra! Har tävlingsfritt denna helgen. Nu är det sovdags, ska upp kl 05.30 för att sätta LM i skritten innan jag åker till Philippaerts igen. :)

 

Måndag

Tävlingen igår gick bra Last Minute var felfri och 4a i sin första klass och rev sista i andra klassen men hoppade super. Red även en 6 åring som hade 4 fel. Skulle ridit en till häst men den var inte anmäld och tävlingen var full så han fick stanna hemma.

En rolig vecka väntar förövrigt. Företaget är på god väg och jag håller på och fixar det sista med skatter, moms osv men snart är det registrerat och klart hoppas jag. :) Kommer jobba hos Philippaerts nu och rida ett par hästar två veckor framöver, så jag pendlar lite fram och tillbaka mellan Holland och Belgien nu men jag ser verkligen fram emot det. Inspirerande att rida med Olivier och Nicola nu inför OS också och se hur Nicola förbereder sig inför det. Ska även bli mysigt att träffa Marion igen, saknar henne så! :)

Marion Zeta

Lördag

Kom precis hem efter att ha varit iväg hela dagen, var i Peelbergen imorse och kollade Hendrix-finalerna för 4-5 åringar. Sedan åkte jag till stallet och red och fixade allt inför tävling imorgon. Jag ska tävla ett par hästar från min gamla chef och sedan åker nya hästen med (Last Minute). Blir första tävlingen med honom nu, men red honom förra året när jag jobbade i tyskland så är inte riktigt en ”ny” häst för mig. Det är faktiskt en av mina favorit hästar så jag är glad att ha honom i stallet igen. Vet inte än vilka andra hästar jag ska tävla imorgon, det visar sig när lastbilen rullar in på tävlingsplatsen ;)

IMG_1880.PNG

Last Minute

Nya planer väntar

Hemma i Holland efter en motivationshöjande vecka i Falsterbo. Jag jobbade min sista vecka förra veckan och står nu i ett val om att leta nytt jobb eller att starta eget här nere i Holland. Jag var nöjd med mitt jobb men kände att jag inte riktigt hade en framtid där, nu vill jag istället ha mer kvalité, kunna hålla mig till ett mindre antal hästar och känna att man kan göra de 100%. Det var svårt när jag hade 24 hästar själv och hästarna fick gå i skritten varannan dag för de inte hanns med, det tog helt enkelt för lång tid att få hästarna att utvecklas. Jag lärde mig ändå mycket där med att ha så många hästar och fick rundor i kroppen hela tiden och blev väldigt flexibel och händig men långsiktigt så har jag ingen möjlighet till bra hästar där.

Nu hyr jag istället en lägenhet och har kvar Crownboy, och sedan en ny häst från Sverige på försäljning som kom hit för 2 veckor sedan. Jag har kvar hästarna där jag jobbade och jag kommer även fortsätta att tävla ett par av de hästarna jag hade förut när jag var anställd också.

alma1

 

 

Torsdag

Jag har nyss kommit hem efter en helg hemma i Sverige, flög upp till Stockholm i torsdags och sedan vidare till Skåne på lördagen, för att sedan flyga hem till Holland igen i söndags. Intensiva dagar med studentfiranden, härlig att träffa gamla vänner och mysigt att hinna spendera tid med min fina mamma. Måndag till onsdag har rullat på som vanligt här, är alltid själv måndag-tisdag vilket jag faktiskt tycker är ganska skönt, mycket jobb men man hinner fokusera på sig själv istället för elever, praktikanter osv, även fast jag gillar att ha eleverna här också men skönt med två dagar i veckan där man kan ha fullt fokus på det jag själv gör.

Idag har jag ledig dag, ska iväg till CSI2* Asten och kolla lite. Därefter ska jag iväg på ett möte.  Imorgon ska jag försöka hinna iväg till Tyskland och kolla när YR rider Nations Cup, kul att träffa lite svenskar och träffa bästa Pether igen. I helgen är det nationell tävling i Peelbergen för min del, har ett par hästar i 1m/110.

 

Ledig dag

Idag är jag ledig, välbehövligt då jag är sjuk och behövde sova ut lite. Igår var jag själv i stallet med alla 24 hästar då chefen var iväg och kolla tävlingar i Valkenswaard. Jag red 11 hästar och hoppade även en häst från en kille som bor i närheten. Han har två hingstar som han brukar köra t oss som jag hoppar typ en gång i veckan. Resten av hästarna hans inte med och fick gå i skritten. Idag har vi två praktikanter här, de är alltid här tors-fred så då passar det att jag får en ledig dag.

Min lediga dag består mestadels av att fixa med hästfilmer, leta hästar samt boka in provridningar mm. Det praktiska helt enkelt :) Här är en film på Crownie för någon vecka sedan i Peelbergen.

 

3 månader sen sist

Har äntligen fått bra wifi och tänkte ta upp bloggandet igen. Mycket har hänt sedan sist. Har varit rullians i stallet och den enda hästen som jag har kvar från mig själv är Crownie. 

Min älskade Marion Zeta blev såld till Olivier Philippaerts för 3 veckor sedan, de gjorde sin första tävling nu i helgen och avslutade felfritt i CSI4* 145. Tror de kommer bli ett superteam, ser framemot att följa de framöver. 

Själv har jag tappat all motivation, jag saknar Marion något enormt, den hästen kommer alltid vara speciell för mig. Vi har verkligen gjort en resa tillsamma under dessa 5 år. Hon är utan tvekan den bästa häst jag ridit och jag är ganska så övertygad om att jag nog aldrig kommer äga en lika bra häst igen. Dessutom var hon på en egen nivå i det här stallet så för mig blir det en stor förändring från fina Internationella tävlingar till att vara ute och hoppa 1m-120 varje vecka. Just nu känns bara det livet så långt bort och jag saknar det verkligen. 

Mitt stall nu består utav 23 hästar i tävling, allt från problemhästar till unghästar och ett par äldre speedhästar. Crownie är förtillfället min bästa häst. Han går väldigt bra just nu men fyller en funktion som speedhäst i 120, en liten rosettplockare är han. Men jag jobbar på att sälja honom också nu. Jag vill försöka minska ner antalet hästar och höja kvalitén men just nu är det såhär det är. Kan iaf säga att jag får många tävlingsrundor och timmar i sadeln. Det kan mycket väl hända att jag är på tävling och det rullar in en lastbil med hästar som man ska tävla som man aldrig sett. För ett år sedan hade jag nog blivit väldigt stressad av det och antagligen inte hoppat runt felfritt men nu är jag van vid det och har blivit väldigt flexibel och mer händig i min ridning, alltid något! Kommer ha nytta av detta framöver även om det inte gör mig så supermotiverad just nu;) 

  

22:20

Håller på att skritta av sista hästen för dagen. Imorgon rullar jag mot CSI2* Roosendaal för 4 dagars tävling. Har bland annat varit iväg och hoppat 2 hästar i Lichtenvoorde idag, var där och hoppade 3 andra igår. Nu ska jag packa det sista och sen rullar vi imorgonbitti. Marion gör första starten imorgon kväll, en 140. 

  

Update

En månad sedan sist, dags att ta tag i uppdateringen igen. Har hunnit vara iväg på några nationella tävlingar efter Mechelen och det mesta flyter på bra just nu, både Marion och Crownie hoppar för det mesta felfritt så det kan jag inte klaga på.:) Alla de andra hästarna jag tävlade för en månad sedan är sålda men det har även kommit en del nya så där har jag lite nytt att jobba med.

Mitt liv ser lite annorlunda ut just nu än vad de gjort på de tidigare jobben men det ger mig också mycket mer möjligheter. Nu jobbar jag bara halvdagar och lägger ner mer tid och energi på business och kunder, vilket jag tycker är fantastiskt kul. Jag har varit iväg en hel del och kollat hästar i både Tyskland, Holland och Belgien för att hålla mig uppdaterad på marknaden och lyckats hitta det mesta som kunderna letar efter. Många timmar i bil blir det men jag tycker verkligen om känslan att hitta matchning mellan häst och ryttare. Jag har även tid att prioritera mina egna hästar mycket nu också, känns kul att kunna ha en plan och mål att jobba utefter igen, att jag kan anpassa tävlingarna mer efter mina egna hästar än tidigare. Det som väntas näst är att det kommer en 7 åring från Sverige imorgon som jag kommer ha till försäljning här i Tyskland. Även detta är nytt och ett steg i rätt riktning för mig, nu har jag tiden och möjligheten att kombinera med lite eget vid sidan av vilket motiverar mig väldigt mycket. Den hästen som kommer nu är iallafall en väldigt kapabel 7 åring så det blir roligt, den är väldigt i fas och har plac upp till 130 Internationellt förra året samt gick Falsterbo, Breeders mm. Ska bli spännande! Nu i veckan bär det även av mot Internationell tävling i Holland, CSI2* Roosendaal.

Film på Crownie från tävling i Lichtenvoorde för någon vecka sedan, även Marion var felfri 130 och 135.

Film från Mechelen

 

Bra start i Mechelen!

På plats i fantastiska Mechelen! Gick direkt in i 140 igår inne på stora arenan. Marion hoppade strålande och var felfri och 6a. Jätte roligt då jag inte har hoppat 140 på henne sedan april. Hon lekte runt fint iallafall och var väldigt fokuserad. Härligt!

  

Film från 135 förra veckan

Tävling i Lichtenvoorde

Var och hoppade i Lichtenvoorde i onsdags. Tävlade en 4 åring som gjorde sin första tävling, gjorde det bra, var modig och hoppade felfritt. Tog med Marion på två rundor som träning inför Mechelen, var felfri och placerad i både 130 och 135, hoppade super.:)

 

Tävling 

Var iväg på tävling idag med Marion och Crownie idag i Holland. Crownie hoppade en 120 och var felfri. Marion hoppade en 130 och hade nästsista hindret ner men var sedan felfri och 4a i 135 :)

  

Träning i Lichtenvorde

Varit och hoppat fyra hästar i Lichtenvorde idag. Hoppade Marion som känns super, inte i bom. Hade även med nya 7 åringen som är lite speciell men hoppade bra i slutet. Hoppade även 7 åringen från tävlingen som även den är ganska så vild men hoppade säkert runt 2 felfria rundor. Avslutade med att hoppa runt en 4 åring som var lite spooky första rundan men hoppade felfritt andra rundan. :)

  

Mechelen i år igen!

Jag är så himla glad efter att fått besked att jag få rida i Mechelen i år igen under världscupstävlingarna i U25 klasserna. Red ju där förra året och kan ha haft min bästa tävling med Marion någonsin, och denna tävling är min absoluta favorittävling! Jag är så lycklig! Marion och en häst till får följa med, dagsformen får avgöra vem den andra hästen blir. Jag är iallafall så glad över att få åka tillbaka till min favvotävling! :D

 

 

Film från tävling

Hämtat ny häst

Hämtade nya hästen idag i Belgien istället för imorgon. Ska bli spännande, det är en 7 åring som gått 140. Jag har redan provat den en gång men behövde lite betänke tid så jag har den hemma på prov någon vecka. :)